OM MIN BLOG OG MIN INTERESSE FOR GALOP SPORT

Mit første besøg på en galopbane, var da jeg var 6 år i 1976 på Klampenborg Galopbane. Siden har jeg været på alle Skandinaviske baner, samt diverse baner i og udenfor Skandinavien. Jeg har været aktiv amatør rytter (2 gange Amatør Champion i Klampenborg) og træner (i nogle år også professionel træner), og efter et par års pause er jeg i 2024 tilbage som træner, og som altid ejer og opdrætter i Danmark.

I omkring 7 års tid havde fruen og jeg også heste i træning i Frankrig, hvor vi med 1-2 heste i træning om året bl.a. vandt Listed race og var placeret i Gr. 2 løb.

Som opdrætter i Frankrig solgte vi åringer for mere end 1,5 million kroner, og havde vindere/placerede i Frankrig, Englang og Ireland.

Vi havde en part i en avlshingst, Kendargent, der steg fra ca. 7.500 for en bedækning til mere end 150.000 kroner for en bedækning, hvor han bedækkede mellem 50-100 hopper om året.

I Skandinavien har vi som træner og ejer haft nogle gode heste gennem årene.

HERE SHE COMES (TAKE RISKS) vandt vi to gode hoppeløb med i Klampenborg hver med 50.000 dkr. til vinderen, og ikke mindst var hun to gange placeret 2. i Listed race samt to gange 3. i Listed race for os og havde 88 i handicap tal.

AYLIN (GOLD AWAY) vandt vi bl.a. skandinaviens bedste hoppe løb med, Erik O Memorial, i Oslo med. Hendes bedste resultat var dog da hun blev 2. i Hamborg under deres Derby weekend kun slået med hals og på 3. pladsen et hoved bag AYLIN kom Jaber Abdullah ejede STAR LAHIB (CAPE CROSS) som i sin næste start vandt Gr. 2 i Paris med 2 1/2 længde. Vinderen af løbet RED LIPS (ARERION) havde bl.a. været 4. i Gr.1 i Paris før dette løb. Racing Post vurderede AYLIN's præstation til 93 i handicap!

DANISH DESIGN (AMERICAN POST) som vi selv har opdrættet, vandt over 400.000 dkr. i sin karriere med bl.a. 5 sejre inklusiv skandinaviens bedst betalte handicap om 300.000 skr. Gøteborg Stora Pris, hendes handicap tal var i 87 da hun var bedst.

BATISTUTA (DALIAPOUR) havde vi også selv opdrættet, han viste 84 i handicap og var i 50% af sine 20 starter 1. og 2. i mål.

RISKY LADY (TAKE RISKS) var endnu et egen opdræt, som bl.a. var 2. i Mowerina løb tilbage i 2009, hvor vinderen TATOOSH viste 87 i handicap i sin karriere. På 3. pladsen kom Hârkila (85 i handicap), 4. var ROYAL LEGEND (81 i handicap) og 5. var MIRONA (79 i handicap tal) og 6. var VALLEY'S PRIDE (84 i handicap tal), så virkeligt et stærkt Mowerina løb at blive 2. i.