Perle D'or + Belle de Crecy

 
 
 
Perle D'or og Belle de Crecy er helsøstre, født henholdsvis 1996 + 1997. Her ses de med Pippi og Fatima på ''føl folden'' som vi brugte til hopper/føl de første måneder de var på fold. Den er kun ca 3 tønderland men dejligt beskyttes fra vind og regn, samt et dejligt stor skur de alle 4 sov i.
 
 
 
For detaljer om deres afstamning se vedhæftede dokument længere nede på denne side.
 
 
 
 
Egentlig var det ikke planlagt at vi ville starte med at avle selv så tidligt som det nu blev, men tilbage i 1999 så vi den 2 årige hoppe ''BELLE DE CRECY'' meget overbevisende vinde Dansk Kriterium. Hendes far var ''Rurik'' (søn af ALYDAR).
 
 
                            
  
Vi var meget imponeret af ''Rurik'' da han avlede flere top afkom ud af meget få chancer. Da ''Belle de Crecy'' hel søster ''Perle D'or'' i 2001 havde folet et hingste føl efter ''Itsabrahma'' var vi meget interesseret i at købe dette føl, dels fordi den var nært beslægtet med ''Belle de Crecy'' samt fordi faderen ''Itsabrahma'' i vores øjne er den bedste avlshingst i Skandinavien til sprint/miler heste.
 
Vi kontaktede opdrætteren til føllet og aftalte en dag at kigge forbi og så fik vi købt ham (Flying Colours).
 
Da vi var oppe og se føllet spurgte vi opdrætteren om han ville sælge ''Perle D'or'' - det blev først til et nej, men efter 1 måneds tid blev hun også købt.
 
Få måneder senere blev ''Belle De Crecy'' annonceret til salg, og så var vi naturligvis nødt til at købe hende også.
Hun var i fol med Final Apperance, som endte med et hoppeføl ''Flying Bell'' der var en dejlig hest men ikke nogen stjerne på banerne. Dog havde vi nogle gode ture til Norge med hende, som resulterede i mange placeringer og en dejlig sejr med Jan i sadlen over 2400meter.
I 2002 var ''Belle de Crecy'' ved ''RICHARD OF YORK'', hun fik en dejlig fræk hingste føl medio April, men desværre brækkede han det ene bagben i folden kun 2 måneder gammel, desværre var der ingen anden udvej end at få ham aflivet.
 
''Perle D'or'' var i 2002 til bedækning hos ''Itsabrahma'', men blev desværre ikke i fol.
 
Perle D'or blev i 2003 bedækket ved ''Itsabrahma'', som står opstaldet på Sjælland, og denne gang blev hun i fol.
I januar 2004 sendte vi begge avlshopper til Frankrig. Jan og vores ven Gunnar Ferdinand kørte dem selv derned. Stutteriet dernede er perfekt, der er ca 40 avlshopper og 60 føl/åringer på de ca 250 tønder land alle lagt ud til græs.
 
                                            (Stutteri Haras du Taillis ligger lidt syd for Deauville)
 
Perle D'or fik et dejligt hoppe føl dernede - hendes navn var ''Go Sister Go'' efter Itsabrahma. Hun kom hjem som åring og vi havde meget sjov med hende på og uden for banen...en rigtig dejlig hest at være sammen med!
 
                
 
                                            (Dejlige store folde på Taillis, oktober 2009)
 
 
                                                (Nysgerrige føl snakker med Mia på Taillis)
 
 
 
Perle D'or blev bedækket i maj 2004 ved en super hingst ved navn ''DALIAPOUR'' som var 2. i Engelsk og Irsk Derby 1999 samt vinder af flere Gruppe 1 løb rundt i verden - resultatet blev vores frække ''Batistuta''.
 
 
        
                                                            (Daliapour)
                                                         
Belle De Crecy i 2004 blev bedækket ved ''RIVER BAY'' der er storløbs vinder i USA og Frankrig - resultatet blev ''Hawkes Bay'' som desværre blev skadet på fold som åring, det hæmmede ham desværre i løb så efter et par starter, som dog resulterede i en mindre placering, måtte vi opgive ham.
 
Vi lod hopperne blive på stutteriet i Frankrig hvor de folede, for så at blive bedækket i foråret 2005, og begge hopper blev konstateret i fol igen.
 
Perle D'or med TAKE RISKS- resultatet blev ''Risky Lady''.
 
 
 
                                            (Take Risks, en gammel dreng over de 20 år)
 
Belle de Crecy med BAHHARE - resultatet blev ''Counter Strike''.
 
 
                                            (BAHHARE var champion 2 åring i Europa 1996)
 
Efter de var konstateret i fol blev de sendt hjem til Korsør med ''Batistuta'' og ''Hawkes Bay'' ved deres side, de var kun 2måneder gamle men alt gik godt (trist at de så ikke var at betragte som dansk opdræt trods deres mødre var født og løbet deres karriere i Danmark, og begge føl kun havde været 2 måneder i Frankrig - de er da mere ''danske'' end når enkelte opdrættere køber en ifolet hoppe i december og transportere til Danmark for at fole i januar/februar).
 
2006 blev hopperne ikke bedækket.
 
2007 blev hopperne igen sendt til Frankrig (den sidste gang viste det sig) for bedækning.
Heldigvis blev de begge i fol igen.
 
Perle D'or med ESPRIT DU NORD - resultatet blev ''Fatima''
Belle de Crecy med DALIAPOUR - resultatet blev ''Pippi''
 
 
                                                (Esprit du Nord, læs mere om ham på Fatima's side)
 
Herefter valgte vi at skille os af med avls hopperne. Det var ikke nogen nem beslutning, vi holdt rigtig meget af de 2 skøre madammer og deres dejlige afkom.
 
Men den kedelige udvikling i Dansk Galop med at satse så hårdt på 2-3års løb for at gøre grin med almindelige 4årige og ældre heste (det kræver jo en hest over 78 i handicap at få bare lidt anstændige præmier) gjorde at vi besluttede det ikke var sjov mere at avle gode og sunde/stærke heste for at løbe om små penge efter 3års sæsonen med mindre man havde en top hest (og hvem ved om man får det 3-4 år før de starter).
 
Det er jo at gøre grin med dem der ejer en hest med et handicap tal fra 55-77 at de skal stå for største delen af omsætningen på en løbsdag i felter med 12-15heste, og så løber 6-7stk 2åringer om det 3 dobbelte præmiesum i et ordinært maidens løb. Der er jo ingen logik i den skæv vridning (svarer det ikke til DBU satser næsten alt på ungdoms fodbold for så kun at tilbyde Superliga/Landshold ordentlige forhold når man har rundet de 18år?).
 
Dansk Galop glemmer helt at det grundlæggende økonomiske element for at finansiere galop sporten ligger i spil på hestene, men da Dansk Galop jo er på bistands hjælp fra staten (modtager ca 6 pct af overskuddet i Danske Spil) er de næsten ligeglade med omsætning i galop løb - nogen kvidrer så op om banerne modtager 22pct af bane spillet men når en hel løbs dag i Klampenborg ofte kun resulterer i en omsætning omkring dkr. 400.000 hvoraf Dantoto boder/internet spil er inkluderet kan det jo hurtig regnes ud at en lille provins sportsforening laver flere penge på et lokalt loppe eller kræmmermarked end banerne på deres 22pct spil provision.
 
Må tilføje at vi ikke er af denne mening af egoistiske grunde. De sidste 3sæsoner har hovedparten af vores løbs heste været 2-3årige og vi har faktisk vundet en del gode præmier i disse 2-3års løb. Yderligere har vi de sidste 3 sæsoner haft 3 heste med 78-88 i handicap til de bedre løb i Danmark/Skandinavien - men det er hele princippet der er galt for Dansk Galop og det kører kun en vej og det er den forkerte vej!
 
        

                                        (2 tykke hopper ''inspiceres'' november 2007)

 
ĉ
jan olsen,
Jan 20, 2010, 12:48 AM
Comments